Reģistrāciju opcijas

Jūras transporta pētījumu metodoloģija(2),24/25-R

Studiju kurss veidots no trīs daļām.
Pirmajā daļā tiek sniegts padziļināts ieskats pētījumu veikšanas procesā, kas palīdz studējošiem izstrādāt pētījuma tēmas pieteikumu maģistra darbam. Studējošie tiek iepazīstināti ar pētījuma problēmas vai tēmu izvēli atbilstoši jūras transporta nozares aktualitātēm, kā arī pētījuma hipotēzes vai pētījuma jautājuma izvirzīšanas principiem, teorētiskās literatūras meklēšanas un atlases stratēģijām. Šajā studiju kursa daļā ietverta arī informācija par mūsdienu zinātniskās pētniecības principiem, pētījuma stratēģijām, dizainiem un to izvēli atbilstoši pētījuma mērķim.
Studiju kursa otrajā daļā studējošie tiek iepazīstināti ar principiāliem akadēmiskās un zinātniskās rakstīšanas posmiem, sākot no literatūras analīzes un beidzot ar darba sagatavošanu atbilstoši izvēlētās izdevniecības uzstādītajām prasībām. Īpaša uzmanība tiek pievērsta satura veidošanai katrā atbilstošajā publikācijas sadaļā, plaģiātisma identificēšanai un analizētās literatūras citēšanai jaunajā publikācijā. Tāpat šajā studiju kursa daļā ir ietverta informācija par rezultātu prezentēšanu zinātniskā un populārzinātniskā stilā.
Studiju kursa trešā daļa veltīta pētniecības darba metodoloģijas statistiskajam aspektam: pievērsta uzmanība pētniecības datu varbūtiskajam raksturam, datu grupēšanās, izkliedes un sadalījuma raksturlielumu novērtējumam, ticamības intervālam un tā saistībai ar izmantojamo datu apjomu, aplūkoti hipotēžu testi vienas un divu populāciju datu analīzei. Šīs kursa daļas apguve balstīta uz datorprogrammu MS Excel un MINITAB praktisku pielietojumu. Praktisko prasmju un iemaņu ieguvei studējošie katrā no studiju kursa daļām izstrādā patstāvīgo darbu.
Vieslietotāji nevar piekļūt šim kursam, lūdzu mēģiniet pieslēgties.